Karamelcustard

Recepten > Karamelcustard

Karamelcustard wordt op Aruba Kesio genoemd.

Ingrediënten:

  • suiker
  • 4 eieren
  • melk
  • vanille

Bereidingswijze

  • Zet een pannetje in een pan warm water op een laag vuur (au bain marie) en doe hier 3 eetlepels suiker in.
  • Laat deze langzaam smelten terwijl u blijft roeren met een houten lepel totdat de suiker karamelstroop is geworden.
  • Haal de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen.
  • Klop 4 eieren een beetje op met een snufje zout.
  • Voeg beetje bij beetje 4 eetlepels suiker toe. Goed kloppen tot de suiker is opgelost.
  • Roer hier langzaam 1,5 kopje hete melk en 1 eetlepel vanille doorheen.
  • Schenk dit mengsel in het pannetje met de gekarameliseerde suiker. Laat dit ongeveer veertig minuten staan boven zacht kokend water of net zolang totdat een zilveren mes dat in het midden van de custard wordt gestoken, er weer schoon uitkomt.
  • Haal de pan van het vuur en laat de custard direct afkoelen in een pan koud water.
  • Stort voor het opdienen de kesio op een platte schaal. Als niet alle karamel goed loslaat uit de pan, verwarm deze dan een klein beetje totdat de karamel smelt.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *