Douane

Thema’s > Douane

Om Aruba binnen te komen heeft u een geldig paspoort nodig. Ook al is Aruba onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, een Identiteitskaart is niet voldoende!. Uw paspoort moet bij terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Om toegelaten te worden tot Aruba moet u een geldig retour- of doorreisticket hebben en aan boord van het vliegtuig de Immigratie kaart invullen die je aangeboden krijgt. Voor meer informatie over deze kaart, of indien uw verblijf langer is dan 3 maanden, kunt u contact opnemen met De Dienst Vreemdelingen Zaken, Wilhelminastraat 31-33, Oranjestad, Aruba. Tel: (297) 5221500, Fax:(297) 5221505. Call Center: (297) 5221590, Afspraak lijn: (297) 5221502. Email: dimas@aruba.gov.aw of website www.dimasaruba.com

Verblijfsduur als toerist op ArubaToeristen zonder visumplicht mogen tot dertig (30) dagen op het eiland verblijven. Toeristen van landen waar de visumplicht is afgeschaft (b.v. andere Europeanen dan Koninkrijksgenoten) kunnen tot drie (3) maanden op Aruba verblijven. Europese Nederlanders en Antilianen worden als buitenlanders behandeld, maar in tegenstelling tot een niet Nederlander, mag men tot 6 maanden in Aruba verblijven als toerist. Het is gedurende deze periode echter niet toegestaan op het eiland te werken zonder vergunning.

Importbeperkingen Bij binnenkomst in Aruba mag per persoon van 16 jaar of ouder maximaal 1 liter sterkedrank of 2,25 liter wijn vrij ingevoerd worden.

Bij binnenkomst mag er per persoon van 15 jaar en ouder 200 sigaretten of 50 sigaren vrij worden ingevoerd.

U mag geen Nederlands of Surinaams zilver invoeren.

Disclaimer Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. We wijzen u met nadruk op onze disclaimer.

Bronnen: www.overheid.aw www.arubahuis.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *