TUI fly vanaf 15 juni extra vlucht vanaf Brussels Airport

Deze zomer breidt TUI fly haar aanbod uit met een extra vlucht per week naar Aruba vanaf Brussels Airport. Aruba verwacht daarom maar liefst 150% meer bezoekers uit België. Dat liet Elton Barbour, Sales Representative Europe van het Verkeersbureau van Aruba gisteren weten aan TravelPro (Zie bron).

“Het gaat goed met Aruba, op de gehele Europese markt zien we een groei van 4,8%. Ook kunnen we een groei van tegen de 3% vanuit Nederland noteren. Dit jaar hopen we wederom rond de vijf of zes procent te groeien. We verwachten dat we met name verschil gaan zien in België.” Op 15 juni wordt de extra vlucht toegevoegd. “We hopen weer een mooi jaar mee te maken.” Naast de extra vlucht zorgt de situatie op St. Maarten ook voor extra toeristen naar het eiland. Barbour: “Veel toeristen die normaal naar St. Maarten op vakantie gingen, kiezen nu voor een andere bestemming in het Caribisch gebied, dus ook Aruba.”

Lees verder bij de bron: Travelpro

Share

Verklaring Koninkrijk der Nederlanden betreffende de bilaterale relatie met de Bolivariaanse Republiek Venezuela

Verklaring Koninkrijk der Nederlanden betreffende de bilaterale relatie met de Bolivariaanse Republiek Venezuela
Diplomatieke verklaring | 23-01-2018

De regeringen van het Koninkrijk der Nederlanden betreuren ten zeerste de unilaterale beslissing van de Venezolaanse regering om de grenzen met Aruba, Curaçao en Bonaire op 5 januari j.l. te sluiten. Venezuela heeft dat gedaan naar aanleiding van smokkelpraktijken die vanuit Venezuela zouden plaatsvinden via de eilanden.
Naar aanleiding hiervan hebben het Koninkrijk en Venezuela uitvoerig contact gehad over een gezamenlijke aanpak van grensoverschrijdende criminaliteit waaronder smokkel. Op 12 januari jl. vond er op Aruba een constructief overleg plaats tussen het Koninkrijk en Venezuela en kwamen beide partijen tot afspraken over de noodzakelijke aanpak van smokkel onder meer door intensivering van douanesamenwerking. Het Koninkrijk is reeds begonnen met de implementatie van enkele van de maatregelen die smokkel moeten tegengaan.

Het is in het belang van het Koninkrijk en Venezuela dat er een spoedige normalisering van de betrekkingen tussen beide buurlanden plaats heeft. Dit past bij de hechte historische en culturele banden die er zijn tussen het Venezolaanse volk en die van de overzeese landen en gebieden van het Koninkrijk. Het Koninkrijk roept daarom de Venezolaanse autoriteiten op formeel in te stemmen met de afspraken die op 12 januari j.l. in Aruba werden gemaakt zodat de grenzen tussen beide landen weer kunnen opengaan en de smokkel, de reden voor de grenssluiting, gezamenlijk op een effectieve wijze, kan worden aangepakt.

Share

Met sterrenchef langs favoriete (culinaire) adressen op Aruba

Voor het eerst in de geschiedenis heeft een sterrenchef een eigen reis op de markt gezet. Sterrenchef François Geurds brengt eigen reis naar Aruba op de markt. In samenwerking met Aruba Tourism Authority en Silktravel organiseert François Geurds de ‘FG Aruba Trip’. Tijdens het verblijf op het eiland waar de roots liggen van de sterrenchef, bezoek je zijn favoriete (culinaire) adressen. De reis wordt afgesloten met een diner in het tweesterrenrestaurant FG in Rotterdam.

Lees verder bij de bron: http://www.missethoreca.nl/ 

Share

Drie partijen Aruba tekenen regeerakkoord 

De impasse die ontstaan was na de verkiezingen van 22 september door het opstappen van Mike Eman, nadat zijn volkspartij AVP na acht jaar de meerderheid in het parlement had verloren, is opgelost.

Op Aruba hebben de drie andere partijen (MEP, RED en POR) die meededen aan de verkiezingen een regeerakkoord getekend.  In het regeerakkoord staan goed bestuur en openbare financiën centraal. Daranaast is er aandacht voor veiligheid, vergrijzing, pensioenleeftijd en onderwijs.

Als premier wordt de naam van MEP-leider Evelyne Wever-Croes genoemd. Zij trad ook op als formateur.

Zodra de portefeuilles verdeeld zijn kan het nieuwe kabinet worden beëdigd.

Share

TUI fly vanaf 18 juni 2018 vanaf Brussel naar Aruba

TUI fly vliegt in de zomer van 2018 vanaf Brussels Airport naar Aruba en Curaçao. De Caribische eilanden worden wekelijks aangevlogen met een Boeing 787 Dreamliner. Onderweg wordt gestopt in Santo Domingo op de Dominicaanse Republiek.

Aruba staat vanaf 18 juni elke maandag op het programma, terwijl de vluchten naar Curaçao vanaf 15 juni iedere vrijdag worden uitgevoerd.

Op de vluchten wordt samengewerkt tussen de TUI-zusterbedrijven in Nederland en België.

Met deze extra vluchten komt TUI fly op elf vluchten per week naar Curaçao, Bonaire en Aruba vanuit de Benelux.

Share

Faillissement Insel Air Aruba

De rechtbank op Aruba spreekt naar verwachting eerdaags het faillissement uit over Insel Air Aruba, een dochtermaatschappij van het op Curaçao gevestigde Insel Air International. Het noodlijdende bedrijf staakte eerder al de vluchtuitvoering.

Volgens het Antilliaans Dagblad is de economische malaise in Venezuela één van de grote boosdoeners voor Insel Air Aruba, dat veelvuldig op het Zuid-Amerikaanse land vloog.

Ook bij moederbedrijf Insel Air Internationale staan de zaken er niet rooskleurig voor. Het grootste deel van de vloot staat werkloos aan de grond.

Share

Aruba Airlines tijdelijk toegang tot luchtruim Aruba geweigerd

Een toestel van Aruba Airlines dat vanuit Miami gisteren onderweg was naar Aruba is tijdelijk de toegang tot het luchtruim van Curaçao/Aruba ontzegd. volgens NoticiaCla.com werd dit veroorzaakt door betalingsachterstanden.

Pas nadat de moedermaatschappij had toegezegd te zullen betalen, kreeg het toestel toestemming om zijn vlucht te vervolgen. Het vliegtuig is uiteindelijk met ruim twintig minuten vertraging geland op Aruba.

 

Share

Reizigers TUIfly gestrand op Aruba

Zo’n honderd vakantiegangers op Aruba en Çuracao kunnen vandaag niet terugvliegen met TUIfly naar Schiphol. De Boeing 787 Dreamliner waarmee zij zouden vliegen, had een kapotte glijbaan waardoor niet alle passagiers mee mochten.

De gestrande reizigers mogen van TUI vannacht in een hotel overnachten en worden morgenochtend opgehaald door een ingehuurd vliegtuig van HiFly.

Share

Vacature : Werkvoorbereider Aruba

Voor een gerenommeerde allround aannemer in bouwkundige en civiele werken, gevestigd op Aruba is Poul op zoek naar een werkvoorbereider. Bij de opdrachtgever met een personeelsbestand van 70-80 personen en veelal eigen materieel worden groot- en kleinschalige projecten uitgevoerd. Sinds haar oprichting in 1980 heeft het bedrijf projecten gerealiseerd in o.a.:

 • renovatie
 • sportfaciliteiten
 • woning- en utiliteitsbouw
 • kantoorgebouwen
 • havenwerken
 • bruggen

Essentieel bij het uitvoeren van de projecten is een juiste manier van aanpak en coördinatie, aangezien op de eilanden niet altijd de nodige middelen aanwezig zijn.

Functieomschrijving

Je bent bereid jezelf voor langere tijd op Aruba te vestigen. De functie is niet vergelijkbaar zoals die in bijvoorbeeld Nederland wordt vervuld, vanwege andere omstandigheden en manieren van omgang op het eiland. Hierdoor is het een functie die niet zomaar voor iedereen is weggelegd.

Hoofdtaken:

 • Het samen met de projectleider en uitvoerder verzorgen van de structurele voorbereiding en begeleiding van één of meerdere projecten
 • Opstellen calculaties en uitwerken van offertes
 • Werkbegroting opstellen en bewaken van de kosten in samenwerking met de projectleider
 • Inkoop van diensten, onderaannemers en materialen, en opstellen opdrachtbevestigingen in overleg met projectleider
 • Bewaken, rapporteren en berekenen meer- en minderwerk kosten
 • Signalering, herkenning en analyse van eventuele problemen die optreden binnen de projecten
 • Zorgdragen voor de correspondentie, bewaking en archivering van de projectadministratie zowel intern als extern
 • Opstellen van plannen en ontwerpen van systemen m.b.t kwaliteit en veiligheid t.b.v de projecten
 • In samenwerking met het projectteam opstellen van concept en definitieve planningen en de daarbij behorende inkoopschema’s
 • Voorraadbeheer t.b.v de lopende projecten
 • Coördinatie van binnenkomende zee- en luchtvrachten
 • Zorgdragen voor een correcte verwerking van productie- en termijnstaten tot conceptfacturen, ter ondersteuning van de projectleider
 • Correct afhandelen van de projecten op contractueel en financieel gebied en het projectteam hierbij zo nodig ondersteunen
 • Herkennen van problemen in de uitvoering van de projecten en adequaat hierop reageren
 • Verzorgen en controleren van tekenwerk en andere projectdocumentatie
 • Indien gewenst project besprekingen en vergaderingen bijwonen
 • Periodiek rapporteren aan de projectleider(s)

Functie-eisen

 • Relevante afgeronde HBO opleiding of gelijkwaardig
 • Minimaal 5 jaar ervaring in enigszins vergelijkbare functie
 • Ervaring met het begeleiden van bouwkundige (beton-)werken (buitenervaring is daarbij een must)
 • Interesse voor civiele- en waterbouwkundige infrastructurele werken, installatietechniek en design & build projecten
 • Kennis op het gebied van contractvormen zoals UAV en FIDIC is een pre.
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden
 • Praktisch en resultaatgericht kunnen werken, met een hands-on mentaliteit
 • Beschikken over improvisatievermogen en kostenbewust zijn
 • Geen 9-tot-5-mentaliteit
 • Kunnen omgaan met verschillende culturen en manieren van denken daarbinnen, zowel in het bedrijf als daarbuiten
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk (Papiaments en Spaans is een pre)
 • Computervaardigheden: Microsoft (Word, Excel en Projects), Autocad, ervaring met Metacom

 

Meer informatie: https://www.jobbird.com/nl/vacature/7921050/poul-werkvoorbereider-aruba-oranjestad/ 

Share