Arubaans ijs

Recepten > Arubaans ijs

Ingrediënten

  • 100 Gram Suiker
  • 80 gram ijspoeder (Gelatti)
  • 500 ml Melk (of 400 ml Melk + 100 ml slagroom lobbig geklopt)
  • 75 Gram boerenjongens (rozijnen met Rum)
  • 300 gram ananas

Bereiding

  1. Maak de ananas schoon en pureer deze in de blender.
  2. Weeg 80 gram ijspoeder af in een kom samen met 100 gram suiker.
  3. Meet 500 ml melk af en doe dit in de kom met ijspoeder/suiker mengsel 1 minuut op hoogste stand opkloppen. Of 400 ml melk met 100 ml lobbig geklopt slagroom
  4. Doe de ananas puree bij het mengsel en mix nog even goed door.
  5. Doe er nu 75 gram boerenjongens door even door roeren (niet mixen)
  6. Zet deze compositie een goede 10 minuten in de koeling (vriezer of koelkast) laatste een goed half uur.
  7. Nu is het moment om de ijsmachine in elkaar te zetten.
  8. Haal de compositie uit de koeling en giet deze voorzichtig in de ijsmachine.
  9. Laat deze een half uur tot drie kwartier draaien voor een heerlijk portie ijs.

Eet Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *