Kokospudding

Recepten > Kokospudding

Kokospudding wordt op Aruba “Pudin di Coco” genoemd.

Ingrediënten:

  • Rum
  • Gelatine
  • 3 eieren
  • suiker
  • kokosmelk
  • melk
  • zout
  • crème fraîche
  • Limoensaus

Bereidingswijze

  • Week in 1/4 kopje rum: 2 eetlepels gelatine
  • Meng in een steelpan: 3 eidooiers en klop deze tot een romige massa. voeg 1/4 kopje suiker toe
  • Roer hierdoor: 1 kopje kokosmelk; 1 kopje melk.
  • Kook het mengsel op een laag vuur en blijf roeren tot het indikt.
  • Meng de gelatine erdoor en laat deze oplossen.
  • Laat het afkoelen in de koelkast tot de massa in gaat dikken.
  • Klop in een andere schaal: 1 kopje room (crème fraîche) stijf. Klop het mengsel met een garde, en spatel het vervolgens door de eiwitten. Schep hier de geklopte room door.
  • Doe de pudding over in een serveerschaal en laat hem in de koelkast opstijven. Serveren met limoensaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *