Stoba

Stoba is een heerlijk stoofgerecht uit de Antilliaanse keuken dat wordt bereid met vlees, groenten en kruiden. Het is een zeer smaakvol gerecht en wordt vaak geserveerd met rijst of funchi. Hieronder vind je een recept voor het maken van stoba met rundvlees:

Ingrediënten:

  • 1 kg rundvlees, in blokjes gesneden
  • 2 uien, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 paprika’s, in blokjes gesneden
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 kopjes water
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olie in een grote pan en bak het rundvlees op middelhoog vuur tot het bruin is.
  2. Voeg de uien en knoflook toe en bak nog 2-3 minuten mee tot de uien zacht zijn.
  3. Voeg de paprika’s en tomaten toe en bak nog 2-3 minuten mee.
  4. Voeg de tomatenpuree, bloem, paprikapoeder, komijn, oregano, tijm en laurierblad toe en bak nog 2 minuten mee.
  5. Voeg het water toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 2 uur sudderen totdat het vlees zacht is geworden.
  7. Haal het laurierblad uit de pan en voeg zout en peper naar smaak toe.
  8. Serveer de stoba met rijst of funchi.

Je kunt ook variëren met de groenten in stoba. Probeer bijvoorbeeld eens wortelen, aubergine of pompoen toe te voegen voor een andere smaak. Smakelijk eten