Funchi

Recepten > Funchi

Ingrediënten:

  • 4 Kopjes water
  • 1½ theelepel zout
  • 1 lepel boter
  • ± 2 kopjes maïsmeel (funchi meel)

Bereidingswijze:

bullet Zet een pot met water op vuur en laat het water tot koken komen. Wanneer het water begint te koken voeg dan het zout en de boter toe. Draai het vuur naar laag en giet langzaam het maïsmeel (funchi meel) in het kokende water. Blijf constant draaien met liefst een eierklopper.
bullet Op deze wijze hoort de funchi geen klontjes te krijgen. Je ziet de funchi langzaam dikker worden. Als je klontjes ziet, haal die dan weg met de achterkant van je lepel.
bullet Als de funchi goed vast is geworden giet het dan in een bord. Zet er snel ook een ander bord op om de funchi vorm te geven.
TIP:
Als je funchi over hebt, kan je het later (laat het eerst goed afkoelen) in reepjes snijden en het bakken in olie. Je krijgt dan lekkere funchi-frietjes

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *