Planten en dieren op Aruba

Thema’s > Planten en dieren op Aruba

Vegetatie ArubaDe plantengroei op de droge grond is beperkt. Planten die hier voorkomen zijn: grote (zuil)cactussen, struikgewassen, agaven en lage boomsoorten als de kwihi en de typische dividivi.

Aruba kent liefst 12 hagedissoorten (3 tejuhagedissen, 2 brilteju’s, minstens 5 soorten gekko’s, de leguaan en 1 anolissoort), waarvan de leguaan de bekendste is. Verder leven hier vier slangensoorten: inclusief de boa en een wormslang, de Santanero en de giftige ratelslang Cascabel. ,

Aruba kent minstens 220 vogelsoorten, waarvan het merendeel trekvogel of overwinteringsgast uit Noord-Amerika. De diverse vogelsoorten zijn veelal te vinden in de Bubali-plas, die zich heeft ontwikkeld tot een belangrijk broedgebied van midden Amerika. Enkele vogels die op Aruba voorkomen zijn de fraaie prikichi, de Arubaanse parkiet, of de oranje-gele trupiaal.

Flamingo Aruba

Flamingo Aruba

Zoogdieren die op Aruba voorkomen zijn vooral geiten en ezels, die beide door de Nederlanders naar het eiland zijn gebracht.

Het oceaanleven rond het eiland is zeer rijk. Hier komen, naast vele tientallen soorten tropische vissen, in zee o.a. barracudas, haaien, inktvissen, krabben, kreeften, roggen, schildpadden, zeepaardjes en zeesterren voor.

Pagina met bijdrage van Anton Robles de Medina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *